BJK 2021: COVID-19, aanmelden, prijsuitreiking

COVID-19

Zoals u ongetwijfeld via de media gehoord hebt, zijn organisatoren van evenementen van meer dan 200 personen verplicht om vanaf 1/11 aan de deelnemers van het evenement het voorleggen van het Covid Safe Ticket te vragen. Dit geldt voor kinderen vanaf 12 jaar en 2 maanden.

Dat geldt dus ook voor ons Belgisch Jeugdkampioenschap dat start op 11 november. Aan de ingang van de toernooizalen zal dit gecontroleerd worden.

Wie een CST heeft die gedurende de ganse periode geldig is, zal een armbandje krijgen om de controle te vergemakkelijken.

Wie zich wenst te laten testen om een Covid Safe Ticket aan te vragen kan een PCR-test laten uitvoeren (geldig: dag van test + 2 dagen) of een antigeentest (geldig: dag van test + 1 dag) laten uitvoeren. Hierbij dient u zeker in het achterhoofd te houden dat de uitslag van een PCR-test gemiddeld tot pas 36 uren na afname gekend is en dat het dan nog eens tot 2u later kan duren eer het testcertificaat beschikbaar is op de COVIDsafeBE app. Met andere woorden, planning is zeer belangrijk.

Men kan een PCR-test laten uitvoeren in het ziekenhuis in Blankenberge.

Verschillende apotheken in Blankenberge, die allemaal op wandelafstand van de Floréal liggen, bieden antigeentesten aan. https://eerstelijnszone.be/snelle-antigeentesten-blankenberge

Maak steeds een afspraak voor u langs gaat.

We beseffen dat dit het voor velen moeilijker maakt, maar dit zijn de huidige spelregels die de overheid oplegt om de gezondheidstoestand in het land onder controle houdt. We kunnen hier dus niet van afwijken.

In de toernooizaal zelf is het dragen van mondmaskers niet nodig. In de rest van het gebouw van de Floréal is het dragen van een mondmasker door iedereen wel verplicht.

Ook om gebruik te maken van het restaurant of de cafetaria zal het Covid Safe Ticket noodzakelijk zijn.

Wie wegens deze verplichting niet kan deelnemen, kan het betaalde inschrijvingsgeld terugkrijgen als dat gemeld wordt tegen 7/11 ten laatste. Stuur daarvoor een mail naar tom.piceu@bycco.be en luc.cornet@bycco.be.

Wie wegens deze verplichting zijn overnachting wenst te annuleren, dient zo snel mogelijk een mail te sturen naar rudi.valcke@bycco.be. Maar weet al dat de Floréal ons heeft doorgegeven dat annuleren zonder kosten vanwege de verplichting van CST niet mogelijk zal zijn.

Aanmelden

WOENSDAG 10/11 – verplicht aanmelden via WhatsApp/sms

Om te vermijden dat u onnodig vroeg naar de toernooizaal moet komen, vragen we aan iedereen om zijn/haar deelname te bevestigen via WhatsApp of SMS. Bij voorkeur gebruikt u WhatsApp omdat dat de opvolging gemakkelijker maakt.

STAP 1 – aanmelden tussen 8u en 18u

Tussen 8u en 18u stuurt u een WhatsApp-bericht of een sms naar +32 473 124194. In dat bericht meldt u de voornaam en naam en de leeftijdscategorie van de speler die u wenst aan te melden. U mag meerdere spelers aanmelden in 1 bericht.

Een voorbeeld van een correct bericht: Jean Peeters U12.

STAP 2 – controle door de organisatoren

Tussen 18u en 20u proberen wij iedereen te bereiken die zich niet aangemeld heeft

STAP 3 – voorlopige paringen

Rond 20u worden de voorlopige paringen voor de eerste ronde gepubliceerd op onze website. U hebt tot 21u om fouten te melden op hetzelfde nummer +32 473 124194.

STAP 4 – definitieve paringen

Om 21u30 worden de definitieve paringen voor ronde 1 gepubliceerd op onze website. Spelers die een bepaalde ronde niet kunnen spelen mogen dit melden in het bericht. Zij moeten dit nog eens herhalen tegen de arbiters in hun speelzaal voor het einde van de ronde die voorafgaat aan de ronde waarin ze afwezig zullen zijn.

WOENSDAG 10/11 OF DONDERDAG 11/11 – CST Controle

Al wie aankomt in de Floréal en aan het toernooi deelneemt of daar zal verblijven, dient zich aan te melden aan de controlepost voor de CST. Wie in orde is, krijgt een badge of een armband van de organisatie. Dit geeft toegang tot de speelzalen en/of de restaurants.

Houd uw CST en uw identiteitskaart klaar wanneer u toekomt om de controles zo vlot mogelijk te laten verlopen.
Op donderdagmorgen moeten de deelnemers zich aan de tafel van hun leeftijdscategorie aanmelden om de badge of armband te ontvangen na de controle.

Prijsuitreiking

Er zal géén prijsuitreiking zijn zoals tijdens normale edities.

Van zodra de eindstand van een reeks bekend is en op onze website gepubliceerd staat, kunnen de prijswinnaars hun prijs afhalen aan een tafel in de lange gang naast het restaurant.

De 3 eerste jongens en de 3 eerste meisjes van elke reeks krijgen daar ook hun trofee overhandigd.

Gold Sponsor: